<div dir="ltr"><div>Pershendetje Dritan,</div><div><br></div><div>Ceshtja qe permend eshte me shume interes dhe mendoj se eshte mire te hapesh nje thread te vecante ne liste. Megjithese nuk mund te merrni pjese ne trajnim, do te ishte kenaqesi te vinit per mbledhjen e mbremjes ku do te kemi kolege nga shume operatore dhe mund te flasim dhe per kete ceshtje.</div><div><br></div><div>Dite te mbare,</div><div>Kledi<br></div></div><div class="gmail_extra"><br><div class="gmail_quote">2018-05-04 10:09 GMT+02:00 Dritan Pajenga <span dir="ltr"><<a href="mailto:tani@enet.al" target="_blank">tani@enet.al</a>></span>:<br><blockquote class="gmail_quote" style="margin:0 0 0 .8ex;border-left:1px #ccc solid;padding-left:1ex"><div link="blue" vlink="purple" lang="EN-US"><div class="m_1806523085491814096WordSection1"><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Kledi faleminderit per lajmerimin,<u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Une nuk do te regjistrohem ne trainim pasi kam qene njehere ne nje trainim te tille te organizuar nga RIPE. <u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Mendoj se eshte rast i mire qe axhendes t’i shtohet edhe ndonje takim i shkurter 30-min, per ndonje teme tjeter  meqe njerezit do te jene aty.  <u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Temen mund ta propozoje secili prej anetareve te alnog-ut.<u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Shembull:<u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">“Komente mbi shkresen e fundit date 30.04.2018 te AKEP mbi  ndalimin e siteve drejtuar ISP-ve”<u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d"> Me heret e njejta gje eshte kerkuar  nga Agjencia Kombëtare për Sigurinë Kompjuterike (ALCIRT). <u></u><u></u></span></p><p><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Ne te dyja rastet eshte justifikuar  Ligjin nr. 9918 “Për komunikimet elektronike në Republikën e Shqipërisë”, i ndryshuar, neni 15 “Kushtet e përgjithshme”, pika e):<u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Por Ligji ne fjale ka edhe nenin 123!  Problemin e shikoj ne rastin kur ISP-se i kerkohet filtrimi apo bllokimi i aksesit ne pozitat e pales se trete.</span><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Arial","sans-serif";color:#212121">  <u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Kam besim se po te diskutohet ceshtja ne nivelin teknik ,  perfundimet do te jene ne interes operatoreve dhe rrjetit shqiptar te internetit.<u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Une kam kam pasur shkembim email-esh me ALCIRT ne nendor te 2015 te cilat i kam ruajtur, dh edo t’I ve ne dispozicion ne rast se bihet dakort per axhenden dhe aksionit mbi nje teme te tille.<u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Por jam i sigurt se edhe te tjeret kane reaguar. <u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d"><u></u> <u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Gjithe te mirat,<u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d">Dritan <u></u><u></u></span></p><p class="MsoNormal"><span style="font-size:11.0pt;font-family:"Calibri","sans-serif";color:#1f497d"><u></u> <u></u></span></p><div style="border:none;border-top:solid #b5c4df 1.0pt;padding:3.0pt 0in 0in 0in"><p class="MsoNormal"><b><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Tahoma","sans-serif"">From:</span></b><span style="font-size:10.0pt;font-family:"Tahoma","sans-serif""> ALNOG [mailto:<a href="mailto:alnog-bounces@list.alnog.al" target="_blank">alnog-bounces@list.<wbr>alnog.al</a>] <b>On Behalf Of </b>Kledi Andoni<br><b>Sent:</b> Thursday, May 03, 2018 1:36 PM<span class=""><br><b>To:</b> <a href="mailto:alnog@list.alnog.al" target="_blank">alnog@list.alnog.al</a><br><b>Subject:</b> [ALNOG] Ftese per Trajnim mbi BGP - Tirane 23 Maj 2018<u></u><u></u></span></span></p></div><p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p><div><div><div><div><div><div><p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt">Te dashur kolege,<u></u><u></u></p></div><div><div class="h5"><p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt">ANIX, RASH dhe NaMeX kane kenaqesine tju ftojne per nje dite trajimi per BGP i cili do te zhvillohet ne Tirane me 23 Maj 2018. Trajnimi do te fokusohet tek intekoneksioni me BGP, tranziti dhe peering, Internet Exchange Points, mirembajtja dhe perdorimi i objekteve ne databazen e RIPE dhe PeeringDB. Trajnimi do te perfshije ushtrime praktike dhe nje laborator virtual.<u></u><u></u></p></div></div></div><div><div class="h5"><p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt">Trajnimi do te zgjase te gjithe diten (prej ores 9:30 deri 17:30) dhe do te ndiqet te njejten mbremje nga nje mbledhje informale me birra ne dore e ALNOG :). Informacione me te detajuara do te jepen ditet ne vijim.<u></u><u></u></p></div></div></div><div><div class="h5"><p class="MsoNormal" style="margin-bottom:12.0pt">Ne trajnim ka vetem 20 vende: keshtu qe nese deshironi te merrni pjese, ju lutem dergoni nje email tek <a href="mailto:training@anix.al" target="_blank">training@anix.al</a>. Vini re se secili pjesemarres duhet te kete me vete nje laptop.<u></u><u></u></p></div></div></div><p class="MsoNormal">Ju pershendes,<u></u><u></u></p></div><p class="MsoNormal">Kledi<u></u><u></u></p><div><div><div><div><p class="MsoNormal"><u></u> <u></u></p></div></div></div></div></div></div></div></blockquote></div><br></div>