<html xmlns:v="urn:schemas-microsoft-com:vml" xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office" xmlns:w="urn:schemas-microsoft-com:office:word" xmlns:m="http://schemas.microsoft.com/office/2004/12/omml" xmlns="http://www.w3.org/TR/REC-html40"><head><meta http-equiv=Content-Type content="text/html; charset=us-ascii"><meta name=Generator content="Microsoft Word 12 (filtered medium)"><style><!--
/* Font Definitions */
@font-face
        {font-family:"Cambria Math";
        panose-1:2 4 5 3 5 4 6 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Calibri;
        panose-1:2 15 5 2 2 2 4 3 2 4;}
@font-face
        {font-family:Tahoma;
        panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4;}
/* Style Definitions */
p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal
        {margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
a:link, span.MsoHyperlink
        {mso-style-priority:99;
        color:blue;
        text-decoration:underline;}
a:visited, span.MsoHyperlinkFollowed
        {mso-style-priority:99;
        color:purple;
        text-decoration:underline;}
p.MsoAcetate, li.MsoAcetate, div.MsoAcetate
        {mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"Balloon Text Char";
        margin:0in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:8.0pt;
        font-family:"Tahoma","sans-serif";}
p.MsoListParagraph, li.MsoListParagraph, div.MsoListParagraph
        {mso-style-priority:34;
        margin-top:0in;
        margin-right:0in;
        margin-bottom:0in;
        margin-left:.5in;
        margin-bottom:.0001pt;
        font-size:11.0pt;
        font-family:"Calibri","sans-serif";}
span.EmailStyle17
        {mso-style-type:personal-compose;
        font-family:"Calibri","sans-serif";
        color:windowtext;}
span.BalloonTextChar
        {mso-style-name:"Balloon Text Char";
        mso-style-priority:99;
        mso-style-link:"Balloon Text";
        font-family:"Tahoma","sans-serif";}
.MsoChpDefault
        {mso-style-type:export-only;}
@page WordSection1
        {size:8.5in 11.0in;
        margin:1.0in 1.0in 1.0in 1.0in;}
div.WordSection1
        {page:WordSection1;}
/* List Definitions */
@list l0
        {mso-list-id:544758467;
        mso-list-type:hybrid;
        mso-list-template-ids:-149503326 67698703 67698713 67698715 67698703 67698713 67698715 67698703 67698713 67698715;}
@list l0:level1
        {mso-level-tab-stop:none;
        mso-level-number-position:left;
        text-indent:-.25in;}
ol
        {margin-bottom:0in;}
ul
        {margin-bottom:0in;}
--></style><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapedefaults v:ext="edit" spidmax="1026" />
</xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml>
<o:shapelayout v:ext="edit">
<o:idmap v:ext="edit" data="1" />
</o:shapelayout></xml><![endif]--></head><body lang=EN-US link=blue vlink=purple><div class=WordSection1><p class=MsoNormal>Pershendetje,<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal>Mbase do te duhej nje forum tjeter per kete ceshtje si psh   “shoqata e operatoreve”  pasi ka lidhje shume me kete bisnes. Por gjithsesi vendosa te shkruaj kete ceshtje per 2 arsye:<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph style='text-indent:-.25in;mso-list:l0 level1 lfo1'><![if !supportLists]><span style='mso-list:Ignore'>1.<span style='font:7.0pt "Times New Roman"'>       </span></span><![endif]>Dicka ka ndryshuar ne USA , besoj se kete jave kemi mesuar tashme, qe FCC ka hequr si shtrengese ligjore “Net Neutrality” dhe rrjedhimisht disa gjera do te ndryshojne. Si gjithmone do te kete 2 mendime te ndryshme qe ne fakt do te orjentohen sipas interesave: nje pale qe mendojne se me  “net neutrality” perfitojne sherbimin perdoruesit fundore , dhe te jere operatore mendojne se net “neutrality” sherben per te shtuar milionat e kompanive qe perdorin internetin per bisnesin e tyre.  Nejse, dicka ka ndryshuar. Shume ka ndryshuar;)      <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph style='text-indent:-.25in;mso-list:l0 level1 lfo1'><![if !supportLists]><span style='mso-list:Ignore'>2.<span style='font:7.0pt "Times New Roman"'>       </span></span><![endif]> Gjate zbatimit do te kete ceshtje qe lidhen me ata qe merren me anen teknike.   Ne mos arrihet ndonje gje,  te pakten do te kete disktutime….                                                                                                                                                                                                                                                   Fillimisht do te filloja me “perkthimin”   e “<u>net neutrality</u>” qe per mua do te ishte :  “<u>e drejte kalimi</u>”  , natyrisht jo vetem ne shtresen fizike te rrjeteve.   Ndoshta ky term do te bashkonte brezat qe kane perdorur termin “servityd kalimi” dhe brezi qe perdor termin “rrjet neutral” ( te perkthyer drejtpersedrejti nga anglishtja).  Me “servityd kalimi” ( eshet nje ligh ne shqiperi)  me sa di une mund te hapej nje proces gjyqsor nese nje privat nuk lejonte kompanite te energjise dhe telekomunikacineve te vendosnin shtyllat e te mbeshtesnin rrjetet e tyre.     <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'>Ju lutem jepni mendimin tuaj dhe opsionin me te mire per  konceptin e “net neutrality” ne gjuhen shqipe.  <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'>Ne se  keni miq e kolege ju lutem ftojini ne listen ALNOG!  Nese njihni kolege kosovare aq me mire…<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'>Suksese ne 2018-en! <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'><o:p> </o:p></p><p class=MsoNormal style='margin-left:.25in'>Dritan Pajenga<o:p></o:p></p><p class=MsoNormal>      <o:p></o:p></p><p class=MsoNormal><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph> <o:p></o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph> <o:p></o:p></p><p class=MsoListParagraph><o:p> </o:p></p><p class=MsoListParagraph> <o:p></o:p></p></div></body></html>